فردای قیامت بازخواست میشویم!
فردای قیامت بازخواست میشویم!
در اینکه هر کسی به اندازهء مسئولیتی که بر عهده دارد، فردای قیامت بازخواست میشود شکی نیست. منتها منی که دو نفر کارمند زیر دستم کار میکنند باید با همان دو نفر خوب برخورد کنم و کسی که مدیر کل است جور دیگری مسئولیت دارد.
یکی از مشکلات ما در کشور این است که هر کسی تقصیر را به گردن دیگری میاندازد. من به اندازهء خودم باید درست عمل کنم. چکار به بقیه دارم؟ اگر من هم بد عمل کردم دقیقاً مثل کسی میشوم که به او بد و بیراه میگویم چون فلان حق را ضایع کرده است. من به اندازهء خودم فردای قیامت جوابگو هستم و کسی که مسئولیت بیشتری دارد به سهم خودش باید جوابگو باشد. در کتاب شریف میزانالحکمه فقط هشت صفحه در باب همسایه نوشته است که من سعی میکنم روایاتی از آن را فقط بخوانم. در روایتی از پیامبر (صلواتاللهعلیه) است که فرمودند: با همسایهات درست رفتار کن تا مؤمن باشی. پیامبر (صلواتاللهعلیه) فرمودند: جبرئیل از طرف خدا آنقدر به من سفارش همسایه را کرد، که منتظر بودم بگوید همسایه از همسایه ارث میبرد.
بالاتر از این در روایات آمده است:حُرمة الجار علی الإنسان کَحُرمة اُمّه، حرمت همسایه بر انسان، مثل حرمت مادر انسان است. من با همسایهام چه برخوردی میکنم؟ گاهی من اصلاً همسایهام را نمیشناسم.
همین مسئله که همسایهها با هم ارتباطی ندارند از دیدگاه بعضی افراد نکتهء مثبت یک مجتمع مسکونی تلقی میشود. در روایت داریم اگر همسایه داری کنید رزقتان زیاد میشود. من اگر با همسایه بدرفتاری کنم کاسبیام به مشکل برمیخورد. این خیلی عجیب است. میگوییم چرا مرگهای ناگهانی زیاد شده است. کمی فکر کنیم که این طرز برخورد ما با هم، شاید یکی از دلایل اینگونه اتفاقات باشد. برخورد بد بچه با والدین، همسایه با همسایه و... همه در زندگی ما تأثیرگذارند. در روایت است که فرمودند: حُسن الجوار یُعمر الدیار و یزید فی الأعمار، همسایهداری نیکو، شهرها را آباد و عمرها را طولانی میکند.
کلمات کلیدی :